Request for change forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Wijzigingen voor planning van projecten

Go down

Wijzigingen voor planning van projecten Empty Wijzigingen voor planning van projecten

Post  Guest Tue Jun 23, 2009 4:35 pm

Wij lopen tegen een aantal punten aan bij het plannen van items in een project:

- Veld 'Item' ontbreekt bij Mijn taken 'Plannen' in het bovenste rechtervenster. Daar staat nu: uursoort - medewerker - weeknummers. Bij Details, Begroten, KPI uren en KPI Financieel wordt het item wel weergegeven, maar hier niet. Bij projecten met veel items is het heel onoverzichtelijk als er alleen uursoort staat.

- De start- en stopdatums per item zijn na het invullen niet snel inzichtelijk. Vooral bij items die een lange looptijd hebben moet je veel scrollen met de balken. Ook is het niet mogelijk om het scherm 'Toevoegen planning' -> 'Planningsinformatie' na ingevuld weer op te roepen. Graag mogelijkheid om eenvoudig de start- en stopdatums op te roepen.

- Het is niet mogelijk om één medewerker twee keer voor het zelfde item in te plannen. Wij hebben werkzaamheden waarbij een lange periode zit waarbij de medewerker geen werkzaamheden hoeft uit te voeren voor het item. Dan is het handig om twee of meer planningsregels aan te maken. Anders moet je met de hand in dezelfde regel

- Als je een medewerker in wil plannen voor een bepaald aantal uren per week over een lange periode (bijvoorbeeld 12 / 24 maanden) krijg je, als deze medewerker over zijn/haar capaciteit gaat, een heel onoverzichtelijke pop-up 'capaciteitscontrole' waarbij de uren en de weken niet meer te lezen zijn, omdat het er zoveel zijn. Hierdoor gaat de functie van de capaciteitscontrole verloren.

- Op dit moment is het niet mogelijk om alleen de personen of alleen de items te bekijken in de timeline (onderste rechtervenster). Als je op het minnetje drukt is de blauwe planningsbalk weg. Graag mogelijkheid om ook alleen medewerkers of alleen items te selecteren.

Guest
Guest


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum